Mink van der Weerden: gemiste kans

In 2010 debuteerde Mink van der Weerden (geb. op19 oktober 1988 in Geldrop) in het Nederlands hockeyteam.

De speler van het Eindhovense Oranje Zwart behoort al enkele jaren tot de vaste kern van het Nederlands team en nam in Londen 2012 deel aan zijn eerste Olympische Spelen.  De starfcornerspecialist raakte echter geblesseerd in de gewonnen halve finale wedstrijd tegen Groot-Brittannië. In de tweede helft kreeg hij een bal hard op zijn voet en even kwam deelname aan de finale in gevaar.

Mink van der Weerden was echter tijdig hersteld voor de Olympische finale tegen Duitsland. Ondanks zijn doelpunt, verloor het Nederlands team de strijd om het goud met 2-1. Mink sprak van een ‘gemiste kans’. In de groepswedstrijd was Nederland de Duitsers nog met 3-1 de baas.

Met 8 doelpunten werd Mink topscorer van het Olympisch toernooi. In zijn woonplaats Someren werd hij na thuiskomst uitgebreid gehuldigd.

Mink van der Weerden begon zijn carrière bij Hockeyclub Asten-Someren, waar hij zijn alom gevreesde sleeppush ontwikkelde.

  

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
 V.l.n.r. Jan Eijsbouts (opent de lade); 1. niet bekend; 2. Jan Berkers; 3. Driek Driessen; 4. Frans Maas of Bert van Lierop; 5. Jacques Raijmakers; 6. Harrie Knoops; 7. Hendrik van den Eijnden of Jan van Oosterhout; 8. Willem van Golstijn Brouwers; 9. Piet van de Zanden; 10. Has van Brussel. Datering: 28 juli 1958 Auteur(s): Foto Sebestény.
 Een dame van middelbare leeftijd steekt onder het wakend oog van de sluiswachter de sluisdeuren over.
Piet Schellens. Foto: Rob Fritsen
Asten - Genoveva van Brabant
images/hourglass.png

ZOEKEN...