Bewoningsgeschiedenis van de vooroorlogse huizen in de gemeente Asten

Woont u in het buitengebied van de gemeente Asten en bent u benieuwd wie er in uw huis of op de plaats van uw huis woonden en wat er zich daar heeft af­ gespeeld in de loop der jaren?

Of hoe een gehucht of straat er uit heeft gezien 50 of 100 jaar terug met de bewoners? Of welke gezinnen er woonden en dat men vroeger dicht bij huis trouwde? Of waar je overgrootouders hebben gewoond en wat ze deden?
Daar heeft Heemkundekring de Vonder nu een oplossing voor met de bewoningsgeschiedenis van Asten. Van de gehuchten Ostade, Dijk, Diesdonk, Oostappen, Laarbroek, Stegen, Voordeldonk en de dorpskernen van Asten, Ommel en Heusden wordt in kaart gebracht wie er woonden. Het blijft voortdurend in ontwikkeling en op de website van De Vonder is deze ontwikkeling te volgen.

In deze lezing wordt ge­presenteerd hoe een en ander in zijn werk is gegaan en hoe de website eruitziet.

Op woensdag 17 januari 2018 komt Norbert Lammers naar Hart van Heuze om tekst en uitleg te geven van zijn onderzoek naar vroegere bewoners van de gemeente Asten. Het onderzoek gaat straat voor straat en over de bewoningsgeschiedenissen op de adressen van ongeveer 1650 tot 1938. Bij veel adressen is recentere informatie toegevoegd afkomstig van het nieuws of internet. Veel straten in het buitengebied zijn al aan de beurt geweest. Hier op de website kun je de vorderingen van het onderzoek volgen.

Plaats: Hart van Heuze Pastoor Arnoldstraat 3 5725 AN Asten-Heusden
Tijd: 20.00 TOT 22.00 UUR uur

Kosten: € 3 per persoon, voor leden van De Vonder gratis

Klik hier om de onderzoekresultaten alvast te bekijken

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Trompetter DAS 20080117
Kaart
Prentbriefkaart Noordbrabantsch Dorpsleven (Collectie RHCe 018202).
images/hourglass.png

ZOEKEN...