Tiny Reniers, boogschutter

Tiny Reniers, geboren op 5 augustus 1947 te Eindhoven, maar woonachtig in Liessel (Asten), kwam driemaal uit tijdens de Olympische Spelen op het onderdeel boogschieten.

Tijdens de Olympische Spelen van 1980 in Moskou namen voor het eerst in 52 jaar weer Nederlanders deel aan het onderdeel boogschieten. Tiny Reniers was één van hen. Na een matige start, eindige hij toch nog op de achtste plaats met een totaal van 2418 punten. In Los Angeles (1984) eindigde hij als dertiende met 2486 punten en in Seoul 1988 leverde hij een prima prestatie en behaalde hij de vijfde plaats met een totaal van 2593 punten.

Tiny behaalde 23 Nederlandse titels en werd derde op het EK in 1986.

Tiny Reniers, die van beroep vrachtwagenchauffeur was, offerde al zijn vrije tijd op aan zijn sport. Voor de Spelen in Moskou moest hij zelfs onbetaald verlof  nemen, omdat zijn werkgever voorstander was van een boycot.
In Los Angeles vielen zijn prestaties tegen. "Te lang doorgetraind", was de reden die hij aanvoerde voor zijn matige optreden.
Seoul werd het hoogtepunt voor de boogschutter. Tot vier pijlen voor het einde, stond hij nog op de derde plaats, maar het werd uiteindelijk een zeer verdienstelijke vijfde positie. Boogschieten is vooral concentreren en één enkele concentratiefout kostte hem een medaille.

In Athene 2004 was Tiny Reniers er weer bij, nu als bondscoach van de boogschutters.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Andreas van Hoeck, burgemeester van Helmond 1883-1913. Fotograaf onbekend.
 V.l.n.r. Jan Eijsbouts (opent de lade); 1. niet bekend; 2. Jan Berkers; 3. Driek Driessen; 4. Frans Maas of Bert van Lierop; 5. Jacques Raijmakers; 6. Harrie Knoops; 7. Hendrik van den Eijnden of Jan van Oosterhout; 8. Willem van Golstijn Brouwers; 9. Piet van de Zanden; 10. Has van Brussel. Datering: 28 juli 1958 Auteur(s): Foto Sebestény.
images/hourglass.png

ZOEKEN...