Piet Raymakers en Ratina Z, een gouden combinatie

Piet Raymakers, geboren 29 september 1956 te Asten, nam in 1992 met de merrie Ratina Z deel aan de Spelen in Barcelona.

In de teamwedstrijd werd Nederland Olympisch kampioen. Het team bestond uit Piet Raymakers, Jan Tops, Jos Lansink en Bert Romp. 

Individueel eindigde Piet met achtereenvolgens 0, 4, 0, en .25 (wegens tijdsoverschrijding) strafpunten en belandde daarmee op de tweede plaats, wat de zilveren medaille medaille opleverde.

De ruitercarrière van Piet begon al op vijftienjarige leeftijd. Hij behaalde toen de titels Nederlands Kampioen en Benelux Kampioen. Daarna was hij werkzaam als instructeur en hoefsmid op een manege in Asten. In 1975, op twintigjarige leeftijd, werd hij opnieuw Benelux Kampioen. Een tweede Nederlandse titel volgde in 1980.

Piet kwam in contact met de familie Van Schijndel voor wie hij een aantal springpaarden uitbracht. Vervolgens ging hij aan de slag voor stoeterij Zangersheide. Dit werd zijn echte doorbraak. Met de inmiddels legendarische merrie Ratina Z behaalde hij grote successen. Naast de medailles tijdens de Spelen in Barcelona, behaalde hij goud op het EK in 1991.

Na de Spelen kwam er een einde aan de combinatie Raijmakers en Ratina Z. De merrie was legendarisch vanwege het prijzengeld dat met haar werd gewonnen (1.000.000 Euro). Ratina Z werd verkocht aan de Duitse springruiter Ludger Beerbaum, maar Piet bleef met nieuwe paarden zoals Optical, Curtis en Now or Never op hoog niveau meedraaien in de sport.

Tegenwoordig runt hij zijn eigen bedrijf gericht op het fokken en opleiden van springpaarden. Zijn vrouw en zoons zijn ook actief in de ruitersport, samen vormen zij "Team Raymakers".

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Vorstelijk bezoek
Het houten kruis bij de boerderij van Frans Maas.
De beide villa's.
Luther publiceert zijn 95 stellingen in 1517 op de kerkdeuren van Wittenberg. Schilderij: Ferdinand Pauwels ca. 1872.
images/hourglass.png

ZOEKEN...