KLOK EN GELOOF

Luc Rombouts spreekt over de klok als intermediair tussen hemel en aarde.
Maandag 15 januari 2018 in Museum Klok & Peel, 20.00 uur
Het lijkt zo vanzelfsprekend: luidklokken die oproepen tot gebed. Maar de klok heeft natuurlijk ook een profane achtergrond.

Met haar verdragende geluid geldt zij eeuwenlang als een adequaat communicatiemiddel. Ze kan mensen ook oproepen voor de krijg of om branden te helpen blussen. Toch zitten klok en geloof in een onwrikbaar hecht verband aan elkaar vastgeklonken. Al sinds mensenheugenis beschouwen mensen de klok als intermediair tussen hemel en aarde, als een koerier die op de golven van haar eigen geluid heen en weer pendelt tussen God en de mensen.  De man die daar bevlogen over kan vertellen is dr. Luc Rombouts, stadsbeiaardier van Tienen, universiteitsbeiaardier in Leuven, gelauwerd publicist, lid van het bestuur van Museum Klok en Peel en actief in de Singing Bronze Foundation.

De lezing wordt gehouden in het kader van de cyclus 'Geloof & Ongeloof' die dit najaar vanwege '500 jaar Reformatie' wordt georganiseerd door de Peellandse erfgoedinstellingen. Daarin participeren Museum Klok & Peel,  Heemkundekring De Vonder Asten-Someren, Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne, Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven

De lezing in Museum Klok & Peel (Ostaderstraat 23, 5721 WC ASTEN) begint maandag 6 november om 20.00 uur. Mensen die hebben ingeschreven kunnen om 19.30 uur al terecht voor koffie en thee; mensen die alleen deze lezing willen bijwonen kunnen aansluiten à € 8,- entree (inclusief koffie of thee). 

Klik op deze link voor meer informatie: Brochure lezingenreeks 2017-2018 GELOOF & ONGELOOF

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Dit is het gebouw van Radio SIRIS, de lokale radiozender voor Asten en Someren.
Didas-fabriek
images/hourglass.png

ZOEKEN...