Asten - Feest op Genoveva

Feest op Genoveva

Asten – Tot het einde van de negentiende eeuw meende elke boer dat thuis de beste leerschool was voor zijn zoon of dochter.

In feite was het in 1890 echter slecht gesteld met de kennis en de ontwikkeling van de boerenstand. Vanaf 1893 ging de NCB landbouwcursussen geven in haar werkgebied. Dit resulteerde in 1920 tot de oprichting van de Vereniging RK Land- en Tuinbouwonderwijs van de NCB. Deze stichtte scholen en verzorgde er het onderwijs. De lessen omvatten behalve land- en tuinbouwonderwijs ook onderricht in sociale vaardigheden. Het onderwijs was gebaseerd op drie vaste pijlers: katholieke waarden en normen, levensvatbare agrarische bedrijven en agrarische werkgelegenheid op het platteland.
Wij schrijven 3 juli 1956. De foto is gemaakt naar aanleiding van de opening van de Huishoudschool. Op de foto zien we staand van links naar rechts: Paul Eijsbouts, NN, Will van Bussel, Jeanne Gerolds, Ricus Gitzels, Mien van Huyseling, Meester Gerard (Gaston) 
Remery, Andre Remery (zoon) Elly Sweere, kapelaan Kamp, Maria van de Manakker-Lammers. Zittend van l.n.r.: Ton Stril-Arts, Til Berkers-Vossen
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het voormalige pand van bakker Strijbosch
Hertenkamp in de Warande in Helmond in 1954. Fotograaf: Jos Pé.
Op deze foto, daterend van 28 juli 1958, is te zien hoe burgemeester Ploegmakers de nieuwe diepvrieskluis in gebruik neemt.
Camping Kranenven.
images/hourglass.png

ZOEKEN...