De Helmondse voetbalvereniging "Trap Door" bij een uitwedstrijd in Tiel in 1898. Fotograaf onbekend.

Olympische sporters

In een korte biografie wordt verteld over de sportprestaties van de oud-Olympiërs uit onze regio.

Wist U bijvoorbeeld dat Driek van Bussel, die op 18 november 1868 in Asten werd geboren en in 1951 in Helmond overleed, goud haalde bij het onderdeel boogschieten op de Olympische Spelen van Antwerpen in 1920? De man was toen 51 jaar oud. Maar ook zijn er échte Helmondse sporters of sporters die een deel van hun leven in Helmond gewoond hebben.

Zo is ook over Judith Meulendijks het volgende verhaal te vinden:
Professioneel badmintonspeelster Judith Meulendijks, geboren op 26 september 1978 te Helmond, nam deel aan de Spelen te Sydney 2000. Zij kwam uit in het enkelspel en werd na een goede partij in de eerste ronde tegen de Chinese Zhaoying Ye uitgeschakeld (3-11, 11-9 en 7-11). Op negenjarige leeftijd komt Judith in aanraking met badminton via haar neef Maurice. Vanaf dan gaat het snel. Ze wordt 'ontdekt' door trainer Jimmy Meijer die haar doorstuurt naar BC Geldrop omdat die vereniging is aangesloten bij de NBB. Daar verovert ze haar eerste Nederlandse titel bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen onder 12 jaar. Na het afronden van de HAVO stort Judith zich in het professioneel badminton waar ze al snel toetreedt tot de Nationale Senioren Selectie. Onder begeleiding van privé trainer Rinus Möhlmann schopt ze het tot de Olympische Spelen in Sidney waar ze na een goede partij helaas wordt uitgeschakeld.
Na omzwervingen langs diverse verenigingen in Nederland en Duitsland, gaat ze in 2004 naar Denemarken om daar voor team Aarhus te spelen. Ze speelt er vier seizoenen waarbij ze een deel van de tijd vanwege een achillespeesblessure is uitgeschakeld. Momenteel speelt ze nog steeds in Denemarken, voor velen het Mekka van de badmintonsport. Hoewel ver achteruit geslagen door een hernia in 2011, heeft ze nog hoop op deelname aan de Spelen van Londen 2012.

Het leuke is dat via reactieformulieren gereageerd kan worden, zodat bezoekers aan de website aanvullingen kunnen leveren. Deze verhalenbank is nog lang niet vol. Zo zitten de paralympiërs er nog niet in en moet U nog mensen missen als oud-paralympiër Pieter Gruijters en ook Amy Siemons, die dit jaar deel zal nemen. Op de Olympische Spelen van Antwerpen1920 waar Driek van Bussel goud behaalde, werd Felix von Heijden met het Nederlands elftal derde. Als eerbetoon aan hem een foto van het Helmondse voetbal uit de beginperiode. In 1898 speelde de Helmondse voetbalvereniging Trap Door een uitwedstrijd in Tiel. Het voetbalveld lag bij de Maas en het water in die rivier steeg tijdens de wedstrijd zo snel, dat de wedstrijd gestaakt moest worden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Lambertuskerk
Notten verspreidt zich over Zuid-Oost Brabant
Asten - Feest op Genoveva
images/hourglass.png

ZOEKEN...